Spring Event diskuterer og lytter i sofa

Hvorfor er det viktigere enn noen gang med en ansattsamling nå?

 

Idet folk strømmer tilbake til nedstøvede kontorpulter, kjenner mange at ikke alt er helt som det var. Praten glir ikke like lett – og det knirker i bedriftskulturen. For noen oppleves det som om arbeidsplassen har mistet litt av selve sjelen. Kjenner du deg igjen? Da bør du vite at det er håp.

Gjennom de siste to årene har vi sett kraften som ligger i teknologisk oppfinnsomhet. Folk har gjort det beste ut av en sosialt vanskelig tid, og tidvis har det fungert ganske så bra! Men vi har også sett det vi egentlig visste: Digitalt kan aldri erstatte fysisk. Og på sikt kan det tære på limet som bandt oss sammen.

 

Et samlet lag

For oss som jobber i skjæringspunktet mellom kultur og event, ser vi mye av dette for tiden. Ledere ønsker å få sine ansatte tilbake på kontoret. De vet at laget – som lag – fungerer bedre når de står samlet. Joda, mange er svært så effektive på hjemmekontoret, men det er også noe som går tapt.

Selv om flere åpenbart trives også på hjemmekontor, kan avstand over tid føre til en forvitring av selskapets DNA. Det kan det være vanskelig å spå langtidsvirkningene av – både for bedriften og for folka som er en del av den.

Godstemningfest

Energi skapes fysisk

Men hva har en skikkelig ansattsamling med dette å gjøre? Ganske mye, egentlig. For det første handler det om vise at du verdsetter dine ansatte. Å gi dem en takk for at de har holdt ut, enten de har måttet jobbe mindre eller mer enn normalt. Et event er en anledning for å vise takknemlighet – rett fra hjertet.

Samtidig er det, om ikke et «lokkemiddel», i alle fall en god påminnelse om hvor fint det er å møte mennesker ansikt til ansikt. Å kjenne at stillhet fører til interessante samtaler og gode ideer – ikke kleinhet og nervøse blikk mot klokka i hjørnet.

Vi tror at energien som skapes i fysiske møter mellom mennesker, veier tyngre enn noen formaning. Som en deltaker nylig sa på et av våre arrangementer: «Jeg visste ikke hvor mye jeg egentlig savnet kollegaene mine.»

Onsdag Aktivitet-05

Må oppleves på kroppen

Og så er det jo sånn at en ansattsamling ikke bare er en sosial greie. Sånn tenker i alle fall vi i Spring Event. Det skal være gøy, selvsagt, men det er også et strategisk virkemiddel. En samling er kulturbyggende.

Siden den kulturen er vanskelig å bygge kontinuerlig når de ansatte sitter på hjemmekontor, er det desto viktigere med de store «kultur-boostene». Også om mange uansett skal fortsette å sitte hjemme. Spesielt da.

Så er spørsmålet: Må det være fysisk? Digitale events har definitivt tatt sjumilssteg de siste par årene, og vi har selv hjulpet kunder med hybridopplegg vi har vært ganske så stolte av. Men kultur og strategi må oppleves på kroppen. Du må få gåsehud. Å lytte til ditt favorittband er alltid fint, men det er noe annet å være på konsert med dem.

 

Gøy, men med en rød tråd

Hvordan går du frem nå, lurer du kanskje på? Vel, det første du bør gjøre, er å ta temperaturen på selskapet ditt. Finn ut hvordan det står til med folk og kultur. Kjør gjerne en undersøkelse – og ta resultatene på alvor. Still deg selv spørsmål som:

  • Er det større utskifting i selskapet enn det pleier å være?
  • Har alle nyansatte fått en skikkelig anledning til å møte kollegaene sine?
  • Er det tegn på at bedriftskulturen trenger en liten «reboot»?
  • Opplever alle at de er en del av et lag?

Dersom du finner ut at dere har et stykke å gå – og at en ordentlig ansattsamling kanskje er en del av løsningen – bør du tenke over følgende: Hva ønsker jeg å oppnå med et event? Skal det bare være gøy, eller skal det være gøy med en rød trådUansett er vårt beste råd at dersom du skal gjøre det, bør du gjøre det skikkelig. For når du klarer å skape begeistring og en wow-effekt som varer, blir ikke samlingen en kostnad, men en investering.

Hva med deg og ditt selskap?

Skjer det noe som fortjener ekstra oppmerksomhet? Er det på tide å glede dine ansatte litt ekstra? Nysgjerrig på hva vi kunne funnet på sammen? Ta kontakt i dag, for en uforpliktende samtale!