Spring Event diskuterer og lytter i sofa
Godstemningfest
Onsdag Aktivitet-05

Må oppleves på kroppen

Og så er det jo sånn at en ansattsamling ikke bare er en sosial greie. Sånn tenker i alle fall vi i Spring Event. Det skal være gøy, selvsagt, men det er også et strategisk virkemiddel. En samling er kulturbyggende.

Siden den kulturen er vanskelig å bygge kontinuerlig når de ansatte sitter på hjemmekontor, er det desto viktigere med de store «kultur-boostene». Også om mange uansett skal fortsette å sitte hjemme. Spesielt da.

Så er spørsmålet: Må det være fysisk? Digitale events har definitivt tatt sjumilssteg de siste par årene, og vi har selv hjulpet kunder med hybridopplegg vi har vært ganske så stolte av. Men kultur og strategi må oppleves på kroppen. Du må få gåsehud. Å lytte til ditt favorittband er alltid fint, men det er noe annet å være på konsert med dem.

 

Gøy, men med en rød tråd

Hvordan går du frem nå, lurer du kanskje på? Vel, det første du bør gjøre, er å ta temperaturen på selskapet ditt. Finn ut hvordan det står til med folk og kultur. Kjør gjerne en undersøkelse – og ta resultatene på alvor. Still deg selv spørsmål som:

  • Er det større utskifting i selskapet enn det pleier å være?
  • Har alle nyansatte fått en skikkelig anledning til å møte kollegaene sine?
  • Er det tegn på at bedriftskulturen trenger en liten «reboot»?
  • Opplever alle at de er en del av et lag?

Dersom du finner ut at dere har et stykke å gå – og at en ordentlig ansattsamling kanskje er en del av løsningen – bør du tenke over følgende: Hva ønsker jeg å oppnå med et event? Skal det bare være gøy, eller skal det være gøy med en rød trådUansett er vårt beste råd at dersom du skal gjøre det, bør du gjøre det skikkelig. For når du klarer å skape begeistring og en wow-effekt som varer, blir ikke samlingen en kostnad, men en investering.

Hva med deg og ditt selskap?

Skjer det noe som fortjener ekstra oppmerksomhet? Er det på tide å glede dine ansatte litt ekstra? Nysgjerrig på hva vi kunne funnet på sammen? Ta kontakt i dag, for en uforpliktende samtale!